Workshop

Hoe is het om slecht te horen? Het is lastig om in te schatten voor goedhorende mensen.

Doordat ik (Jip Ebbeling, eigenaar Voetbalpassie Haarlem) al vanaf kind af aan slechthorend ben, weet ik exact hoe het is om slecht te horen. Door mijn hoorervaringen, ook als jeugdvoetbaltrainer, op het voetbalveld, organiseer ik (sportieve) workshops/lessen aan basisscholen en aan het voorgezet onderwijs in de regio Haarlem, met als doel voorlichtingen uitleg aan de klas over:

– Hoe werkt het gehoor?
– Wat doet en kan een hoortoestel?
(je kunt er echt niet alles weer mee horen)
– Waarom zuinig zijn op je gehoor?
– Hoe communiceer ik met iemand die slechthorend of doof is? (denk aan duidelijk en rustig praten, elkaar aankijken, niet door elkaar heen praten etc).

Daarnaast organiseer ik in de praktijk een sportief spel buiten op het veld, op het schoolplein of in de gymzaal van de school, waar deelnemers gaan ervaren hoe het is om minder te horen, door middel van een oordopje in het oor. Tijdens het spel wat we gaan spelen,  zorg ik ook voor bijgeluiden (bijvoorbeeld van muziek of door geluid van veel wind). Je gaat hierdoor ervaren dat dit een behoorlijke inspanning met zich meebrengt, want je moet je zo enorm inspannen om elkaar goed te verstaan en te begrijpen. Met het spel wat we gaan spelen, leren de deelnemers dus ook om goed te communiceren en om samen te werken. Je krijgt dus bij deze workshop/les een beeld hoe het ongeveer is om slechthorend/doof te zijn.

Als je iemand in de klas hebt, die ook slechthorend of doof is, dan is deze workshop/les, extra interessant, voor onderlinge begrip en betere samenwerking tussen iemand die goed hoort en slecht hoort. 

Kortom een super leerzame workshop/les om te doen op school met je klas! En om te leren van elkaar!

Meer informatie? Mail mij!
Jip Ebbeling

info@voetbalpassiehaarlem.nl